Kalkoen met witloof en kerrie
|
Ingrediënten: 6 personen
|
-
800 gram kalkoenfilet in plakjes gesneden
-
Kerriepoeder, peper en zout
-
8 eetlepels arachideolie
-
2 appels
(geschild, ontdaan van het klokhuis en in fijne blokjes gesneden)
-
2 uien
(gepeld en fijn gesnipperd)
-
2 dl kippenbouillon
-
2 dl room
-
8 stronken witloof
(grof gesneden)
|
Bereiding:
|
-
Bestrooi het vlees met de kerrie, peper en zout.
-
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het vlees 4 min.
-
Haal het vlees uit de wok en verhit de rest van de olie in de wok.
-
Doe de ui, de appel en de bouillon in de wok en laat inkoken.
-
Voeg dan de room en het willoof toe en roerbak 2 min. op een heet vuur.
-
Schep et vlees erbij en laat al roerend goed opwarmen.
-
Serveer met puree.
|